De TelefoonCentrale genomineerd voor twee awards

Innovatief concept wordt beloond door ondernemers uit de regio

De TelefoonCentrale genomineerd voor twee awards

ALKMAAR – Inspelen op de behoefte van de ondernemer van deze tijd. Het is de sleutel van het snel groeiende succes van De TelefoonCentrale, creatief bedrijvencentrum in het voormalige KPN gebouw aan de Koelmalaan in Alkmaar. Trots, zijn initiatiefnemers Nico Berger en Jerry Breg dan ook met zowel de nominatie voor de ‘Cornelis Drebbel award’ voor creatieve en innovatieve startups in de regio Alkmaar, als de nominatie door Ondernemend Alkmaar voor de ‘van Alkmaar Victorie prijs’ (categorie ‘Onderneming 2014’). Berger: “Mede dankzij onze huurders hangt er een fantastische sfeer en energie in het pand”.

Creativiteit, verbinding, samenwerking, kortom: een ‘mindset’ die buiten de traditionele paden van ondernemen treedt. En totaal nieuw concept in deze regio, waar innovatie vaak gepaard gaat met een afwachtende houding. Na 2,5 jaar zijn 64 bedrijven onderdeel van De TelefoonCentrale en blijkt de filosofie achter het concept in de praktijk juist te zijn waar ondernemers op dit moment behoefte aan hebben: flexibiliteit en netwerk.

Van Alkmaar de Victorie Prijs & Cornelis Drebbel Award

De ‘van Alkmaar de Victorie Prijs’ is ontstaan om Alkmaarse ondernemers en ondernemingen te belonen voor de onderscheidende, stimulerende of innovatieve invulling van het ondernemerschap in het afgelopen jaar. De prijs wordt uitgereikt in drie categorieën, namelijk de beste ondernemer, de beste onderneming en de detail/horecaprijs. In 2012 is daar, op initiatief van Club Caas, de Rabobank en de gemeente Alkmaar, de Cornelis Drebbel Talent Award aan toegevoegd. Deze prijs is bestemd voor een opvallend innoverend en creatief jong bedrijf.

Innovatieve samenwerkingen

Het vormgeven van alle denkbare elementen waarmee ondernemers in  het pand en netwerk optimaal gefaciliteerd worden blijft leidend in de bedrijfsvoering van De TelefoonCentrale. Dat geld zowel voor de interne faciliteiten zoals flexwerkplekken, coaching-, vergader- en conferentieruimtes, als voor faciliteiten waarvoor externe samenwerkingen worden aangegaan. Zo blijkt de behoefte en noodzaak om talenten uit de regio aan het bedrijfsleven te koppelen uit het initiatief ‘Expeditie Toekomst’ dat in juni in De TelefoonCentrale plaatsvindt en worden er interessante gesprekken gevoerd met de Vrije Universiteit en Inholland. Zoals de meeste creatieve ontwikkelingen binnen het project ontstaan: het begint met een innovatief idee.

Stemmen voor ‘Onderneming 2014’ kan tot 16 juni op www.ondernemendalkmaar.nl. Stemmen voor de ‘Cornelis Drebbel award’ kan tussen 3 en 12 juni dagelijks op www.facebook.com/clubcaas.